MENY

Lær mer om bærekraftsmålene

Mange har hørt om bærekraftsmålene, men vet ikke helt hva bærekraft er. Hvorfor er dette så viktig? Og hvordan kan du leve bærekraftig? Finn ditt bærekraftsmål med Norads nye test.

Ta bærekraftstesten – Verdens viktigste mål

8 av 10 nordmenn ønsker å leve mer bærekraftig enn de gjør i dag. Og halvparten av alle nordmenn mener at deres valg i hverdagen har betydning for en bærekraftig utvikling i Norge og verden. Det viser en fersk rapport fra Opinion om forbrukere og bærekraft.

Men rapporten viser også at folk ikke helt forstår hva bærekraft er og hvordan de skal leve bærekraftig. Derfor lanserer Norad denne høsten en landsdekkende kunnskapskampanje om de 17 bærekraftsmålene.

Inspirert av valgomatene har Norad laget en kort test som viser deg hvilket bærekraftsmål som best beskriver deg og det du bryr deg mest om. Du får også vite hva du selv kan gjøre for å bidra til at verden når dette målet.

Digni er en av mer enn femti organisasjoner, kommuner, skoler og bedrifter som er med i kampanjen. Vi jobber alle med ulike bærekraftsmål. Når du finner ditt mål, kan du lese om hvordan vi som er med på kampanjen jobber med akkurat ditt bærekraftsmål.

Vi kan alle gjøre en innsats i livene våre for å leve mer bærekraftig. Pandemien har vist at vi kan endre vanene våre og bidra i en felles dugnad. Det samme kan vi gjøre for å nå bærekraftsmålene innen 2030. Sammen kan vi greie det!

Her kan du lese mer om Norads bærekraftskampanje