MENY

Jordskjelvkatastrofen i Nepal

Digni arbeider med å skaffe oversikt over prosjekter og kollegaer.

Nepal ble rammet av et kraftig jordskjelv lørdag 25. april. I skrivende stund rapporteres det om over 3000 døde. Dødstallene forventes å stige ytterligere.

Digni støtter flere prosjekter i Nepal, gjennom medlemsorganisasjonene HimalPartner ogNormisjon og deres lokale samarbeidspartnere i Nepal. Begge organisasjonene melder at alle norske utsendinger er gjort rede for. Det arbeides fortløpende med å hente inn informasjon fra lokale samarbeidspartnere og prosjektområdene.

Den største samarbeidsorganisasjonen i Nepal, United Mission to Nepal, melder at alle deres ansette og arbeidssteder er trygge.

Ved Okhaldunga-sykehuset øst for Katmandu, behandles jordskjelvofre fortløpende, ifølge Normisjon.

Situasjonen i Dhading-distriktet vest for Katmandu, hvor Digni støtter flere prosjekter er foreløpig uavklart. Dette området ligger nært jordskjelvets episenter.

For kun en uke siden var medlemsorganisasjoner og samarbeidspartnere fra hele Sør-Asia samlet til Dignis regionale nettverksmøte i Kathmandu. Representanter fra Digni og HimalPartner var på prosjektbesøk i Dhading i forkant av dette møtet, i et område som kun ligger få mil fra jordskjelvets episenter.

-Det er hjerteskjærende scener som utspiller seg i Nepal. Våre tanker og bønner går til folket i Nepal og våre kollegaer som står midt oppe i dette, uttaler generalsekretær i Digni, Jørn Lemvik.

 

FOTO: Laxmi Prasad Ngakhusi / UNDP Nepal