MENY

«Dette handler ikke om oss»

Over 160 organisasjoner holdt markering foran Stortinget.

Aldri før har noen norsk regjering kuttet så mye i bistand til fattige land. Det førte til tidenes største mobilisering fra det frivillige Norge. Onsdag holdt mer enn 160 organisasjoner en markering foran Stortinget. Blant dem var Digni og alle våre medlemmer.

– Dette handler ikke om oss, men de millioner av fattige og sårbare barn, kvinner og menn som vil kjenne kuttene på kroppen. Vi er deres talerør i dag, var budskapet fra organisasjonene under markeringen.

Se bilder fra markeringen her!

Stortingsmarkering1 (6 of 10)
Generalsekretær Jørn Lemvik i Digni.

– Kortsiktige kutt

– Forslagene til kutt er både kortsiktige og ukloke. Det største kuttet skjer i støtten til sivilsamfunn og de som kjemper for menneskerettigheter i andre land. Aldri før har så mange norske organisasjoner stått samlet i kritikken mot regjeringens planlagte kutt i bistanden, forteller Dignis generalsekretær Jørn Lemvik, sammen med en rekke andre ledere.

– Enorme konsekvenser

Organisasjonene overleverte også et dokument til partiene på stortinget hvor det fremgår tydelig hvilke konsekvenser et kutt kan få.

– Bare i Digni sitt nettverk alene frykter vi at et kutt på to tredeler kan ramme så mye som 6,7 millioner mennesker, forteller Lemvik.

Last ned dokumentet her!

Signalene fra politikerne pekte tydelig på at man vil kjempe for å reversere de dramatiske kuttene. Blant de som argumenterte for det var Audun Lysbakken (SV):

Også Kjell Ingolf Ropstad fra KrF lovte å arbeide for å reversere kuttene:

Abid Q. Raja (V) mente regjeringen manglet faglig argumentasjon i sine kutt.