MENY

– Dette er vi stolte over

Programdirektør i Metodistkirkens arbeid valg til senator i Liberia. - En klar følge av arbeidet, sier Anne Ng Forster.

– Siden 2008 har Jonathan Kaipay vært selve bærebjelken i samarbeidet i Partnership in Development arbeidet vårt i Liberia, forteller misjonssekretær Øyvind Aske i metodistkirkens misjonsselskap.

Nå er Kaipay imidlertid ferdig som programdirektør for et prosjekt Digni støtter gjennom både Misjonsalliansen og Metodistkirken i Norge. Den 20. desember ble han valgt som en av 30 senatorer i det liberiske senatet. Kaipay representerer fylket Grand Bassa, som er ett av 15 fylker og ligger sentralt plassert i landet langs kysten. Fylket har mer 224.000 innbyggere, i følge tall fra 2008.

Kaipay fikk under valget 57,4 prosent av stemmene, mens motstanderen Gbehzongar Findley, som har sittet som senator i fylket i 9 år, fikk 36,3 prosent.

– En veldig klar seier, slår Aske fast.

 

Jonathan Kaipay (gult i midten) feirer seieren etter valget i desember.

Tett kontakt med Norge

Den nyvalgte senatoren har flere ganger besøkt Norge og har arbeidet med nær dialog med både Digni, Misjonsalliansen og Metodistkirken.

– Dette er vi stolte over, sier Anne Ng Forster i Metodistkirkens misjonsselskap.

– Seieren kan sees som en klar følge av alt arbeidet han har gjort, og den tillit og respekt han har opparbeidet seg gjennom programmet Partnership in Development.

 

– Kjenner folket

Øyvind Aske har stor tro på den nye senatoren.

– Det er sannsynligvis ikke mange landsbyer i Grand Bassa han ikke har besøkt. Som kirkens mann står han sterkt. Folket har lært ham å kjenne som en uredd forkjemper for anti-korrupsjon og åpenhet. Men også som en som kommer for å bygge skoler, klinikker og brønner. Under ebola-epidemien har han kommet til dem med opplysning, hygienestasjoner og omsorg. Han har hjulpet gamle, han har hjulpet enker, han har hjulpet barna, forteller misjonssekretæren.

Når det gjelder programmet Kaipay jobbet i, vil Emma B. Okai, nå assisterende programdirektør, ta over stillingen.

– En veldig god løsning, konstaterer Anne Ng Forster.