MENY

De mest leste sakene i 2015

Alt fra en president som plukker søppel til budsjettkrangel. Her er de mest leste sakene fra året som gikk!

Digni.no hadde gjennom året som gikk mer enn 20.000 unike besøkende.

– Etter at vi lanserte nye nettsider i høst har vi økt trafikken vesentlig til sidene våre. Det synes vi er svært positivt, konstaterer kommunikasjonsrådgiver Kåre Eriksen.

Men hvilke saker var de mest populære? Her er topplista:

1. Sjokkerende bistandskutt

Den aller mest leste nyheten i 2014 var meldingen om at regjeringen ville kutte hele to tredeler av budsjettet til de ideelle organisasjonene.

– Dette er verre enn vi kunne forestille oss, sa assisterende generalsekretær Elizabeth Laura Walmann i saken.

2. Afrikas nye lederstjerne

Den nest mest leste saken i 2015 er en skikkelig gladsak: Kommunikasjonsrådgiver Kåre Eriksen skrev om Tanzanias ferske president John Magafuli som viser en helt ny kurs.

– Det hele ligner litt på begeistringen rundt valget av pave Frans, skrev han.

3. Jubler over budsjettenighet

Mens saken om bistandskuttet ble den mest leste saken i 2015, kom også nyheten om at regjeringen, KrF og V hadde kommet til enighet høyt opp på lista.

– Endelig kan vi sove godt om natta, sa generalsekretær Jørn Lemvik da han hørte om budsjettenigheten.

4. Rapport: Bistandsarbeidere frykter religion

I januar lanserte Digni en rapport, hvor ansatte i en rekke bistandsorganisasjoner var intervjuet om sitt forhold til religion.

– Ansatte i norske bistandsorganisasjoner er redde for å assosieres med religion, kunne generalsekretær Lemvik konstatere etter å ha lest rapporten.

5. Sender Syria-regning til verdens fattige

Etter regjeringens foreslåtte bistandskutt, sendte Digni og 13 andre sivilsamfunnsorganisasjoner ut en felles pressemelding.

– De fattigste i verden får regningen for den økte innsatsen for syriske flyktninger, stod det å lese i pressemeldingen.