MENY

Dagrun Eriksen blir ny styreleder i Digni

- En spennende mulighet, sier den ferske styrelederen.

Kristelig Folkepartis (KrF) nestleder, Dagrun Eriksen, ble torsdag formiddag valgt til ny styreleder i Digni.

Hun tar over stafettpinnen etter Preben Hempel Lindøe, som er professor emeritus ved Universitetet i Stavanger.

– Sitter med et stort hvorfor

Eriksen, som i dag ble valgt til en periode på tre år, har representert KrF på Stortinget i 14 år. Hun har vært 1. nestleder i KrF i 12 år, og sier hun er glad for tilliten fra Dignis medlemsorganisasjoner.

Eriksen sier at det var misjonsorganisasjonenes viktige bistandsarbeid som gir henne motivasjon til vervet som styreleder.

– For meg handler dette om et stort hvorfor. Hvorfor har jeg fått vokse opp i Norge, og hvorfor har Caroline vokst opp i slummen i Nairobi? To ganske like jenter, men med så forskjellige muligheter, sier Eriksen.

– Vervet som styreleder i Digni gir meg en spennende mulighet til å jobbe for at flere mennesker får verdige og rettferdige liv, forklarer den påtroppende styrelederen.

Fakta: Dette er Digni
  • Digni er en paraplyorganisasjon for 20 norske misjonsorganisasjoner og kirkesamfunn.
  • Ble etablert i 1983 som Norsk Misjonsråds Bistandsnemnd.
  • Mottar om lag 160 millioner kroner i årlig støtte fra Norad. Pengene brukes på utviklingsarbeid i nærmere 40 land.
  • Pengene fordeles til om lag 120 utviklingsprosjekter. Digni fordeler midlene, sjekker at pengene kommer frem og sikrer at prosjektene gir gode resultater.
  • Arbeidet Digni støtter er kjennetegnet av langsiktige partnerskap, lokalt initiativ og globalt samarbeid. Det preges av idealisme, nestekjærlighet, profesjonalitet og kvalitet.
  • Til sammen har Dignis medlemsorganisasjoner omtrent 300.000 medlemmer og støttespillere i hele Norge. 

– Unik erfaring

Fungerende generalsekretær Elizabeth Laura Walmann ser fram til å samarbeide med den nye styrelederen.

– Digni har nå fått en styreleder med helt unik erfaring, noe som er meget positivt. Jeg tror Dagrun Eriksen har mye å tilføre Digni, og jeg gleder meg til at vi sammen skal ta fatt på arbeidet for en mer rettferdig verden, sier hun.

Avtroppende styreleder, Preben Hempel Lindøe, har hatt stillingen de siste ni årene, og kunne etter vedtektene ikke velges på nytt.

– Lindøe har gjort en enestående jobb i Digni. Han har vært styreleder gjennom perioder med stor omstilling. Vi setter stor pris på arbeidet han har gjort for organisasjonen, sier Walmann.


Foto: KrF