Foto:Andes/César Muñoz

Kraftig jordskjelv i Ecuador

Både Misjonsalliansen og Normisjon har norske utsendinger i Ecuador, der et kraftig jordskjelv denne helgen rammet de nordvestlige områdene i landet. Det meldes om over 276 omkomne og mange hundre skadde, samt alvorlige ødeleggelser.

Normisjons utsendinger Åse Røsvik og Odd Magnus Venås med familier har meldt at de er trygge. Det samme har Misjonsalliansens seks norske utsendinger, samt flere ungdommer som jobber frivillig i prosjektene i kortere perioder.

Uviss situasjon for ansatte i Banco D-Miro

“Misjonsalliansen kan enda ikke redegjøre for alle ansatte i mikrofinansbanken Banco D-Miro, det er spesielt situasjonen i området Manta som er uoversiktlig. Det jobbes intenst for å få informasjon om de ansatte i Manta”, skriver organisasjonen på sine nettsider.

Banken D-miro er heleid av Misjonsalliansen. Den har 350 ansatte og nærmere 75.000 låne- og sparekunder.

26471799276_846bc0ae4e_k_d[1]

– Måtte søke dekning

Misjonsalliansen er en av de største norske aktørene i Ecuador, med seks utsendinger og mer enn 400 lokalt ansatte. Organisasjonen driver to prosjekter i landet med støtte fra Digni. Disse mottok i fjor om lag 7,2 millioner kroner.

Da elektrisitetsmastene eksploderte trodde flere at det pågikk avfyring av våpen.

– Selv om alle utsendinger og frivillige er uskadde, har mange vært engstelige, og for noen var det svært dramatisk da det pågikk, sier generalsekretær Andreas Andersen i Misjonsalliansen til misjonsalliansen.no.

– Da elektrisitetsmastene eksploderte trodde flere at det pågikk avfyring av våpen. Noen av våre utsendinger og volontører var på et kjøpesenter under hendelsen, og de måtte søke dekning under bord eller andre gjemmesteder mens takplater ramlet ned. Men alle er godt ivaretatt nå, sier Andreas Andersen.

Vil bistå lokale partnere

Både Normisjon og Misjonsalliansen lover å være aktive i gjennoppbyggingsarbeidet i Ecuador.

– Vi vil bistå lokale partnerne til best mulig å kunne håndtere denne krisesituasjonen og så ønsker vi å kunne være med å gjenoppbygge det som er ødelagt. Vi vet enda ikke om det skulle være skoler som er ødelagt. Sammen med de ulike lokale partnerne har vi stor mobiliseringskraft, sier Andersen til egen organisasjon.

Også Normisjon melder at de vil bidra til oppryddingsarbeidet etter hvert som skadeomfanget er kartlagt.


ALLE FOTO: Andes/César Muñoz på Flickr. Bildene er fra byen Manta.